Incendiu la Spitalul de Urgență Suceava. 329 de pacienți, dintre care 57 nou-născuți, evacuați (video)

329 de pacienți, dintre care 57 de nou născuți, și întreg personalul Spitalului Județean de Urgență Suceava au fost evacuați, în urma unui incendiu izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul de Urgență Suceava.

Conform datelor prezentate de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, la fața locului au intervenit 7 autospeciale cu apă și spumă, 8 ambulanțe SMURD, 3 autoscări de intervenție la înălțime, 5 Autospeciale de Transport Personal și Victime Multiple, 2 autospeciale de intervenții complexe și un echipaj pentru descarcerare. De asemenea, în sprijin, au intervenit și 9 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Deoarece incendiul a fost localizat în timp scurt, din totalul forțelor și mijloacelor alocate, o parte au fost întoarse la bază.

Incendiul a izbucnit de la instalația electrică (izolație cabluri) și cea de ventilare, dispuse în planșeul holului de la etajul IV (Secția Obstetrică-Ginecologie), în dreptul salonului nr. 7.

Pe parcursul intervenției au fost evacuați, de către pompierii militari și de către personalul de pe locul de muncă, 329 de pacienți, dintre care, 102 copii (57 nou-născuți). Pacienții au fost evacuați pe secțiile de la etajele inferioare și în Unitatea de Primiri Urgențe. Aceștia nu au suferit probleme medicale cauzate de arsuri sau intoxicații cu fum și gaze toxice.

Incendiul a fost localizat la ora 0:42, iar lichidarea acestuia a fost declarată 10 minute mai târziu. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electric (care făcea parte din agregatul de ventilare) cu defecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole