Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare

Miercuri, 3 mai se dă startul înscrierilor la clasa pregătitoare, care, potrivit calendarului oficial vor lua sfârșit pe data de 18 mai.

Pentru a-și putea înscrie copii la clasa pregătitoare, părinții vor fi nevoiți să completeze o cerere tip de înscriere, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Circumscripțiile școlare au fost publicate pe site-urile inspectoratelor școlare pe 30 martie. Cererea cuprinde: date privind solicitantul (părinții sau reprezentantul legal), date privind copilul, date privind înscrierea în clasa pregătitoare, criterii generale de departajare și informații suplimentare.

Părinții care aleg varianta completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă vor trebui să transmită unității de învățământ declarația-tip pe propria răspundere, cu privire la veridicitatea informațiilor completate în cerere, respectiv recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare.

Totodată, părintele va trebui să aibă în vedere în momentul completării cererii și depunerea unei copii a actului de identitate propriu și o copie a certificatului de naștere al copilului, certificate conform cu originalul de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentelor originale, potrivit metodologiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...