Începe judecarea apelului în dosarul Colectiv, la aproape un an de la prima sentință

Curtea de Apel București judecă, vineri, 18 septembrie a.c., apelul din dosarul Colectiv. La aproape un an de la verdictul din prima instanță, astăzi are loc primul termen de judecată. Procesul tragediei de la Colectiv s-a încheiat în primă instanță abia anul trecut. Judecătorii de la Tribunalul București au decis, pe 19 decembrie 2020, ca fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să fie condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare cu executare și ca patronii clubului să execute câte 11 ani și 8 luni de detenție. Decizia de anul trecut nu a fost însă definitivă.

Condamnările din dosarul Colectiv

În urmă incendiului de acum cinci ani din clubul Colectiv, de pe 30 octombrie 2015, 64 de tineri au murit, a 65-a victimă alegând să se sinucidă. Procesul tragediei s-a încheiat în primă instanță anul trecut, pe 19 decembrie 2019.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în 16 decembrie 2019, la opt ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv, decizia nefiind definitivă. Patronii clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au primit fiecare câte 11 ani şi 8 luni de detenţie. De asemenea, cei condamnaţi, firmele implicate şi Primăria Sectorului 4 şi şi ISU trebuie să plătească 1,4 miloane de lei către Spitalul de Arşi. Tribunalul Bucureşti a fost prima instanţă chemată să dea un verdict în urma incendiului din 30 octombrie 2015, soldat cu moartea a 64 de oameni şi cu rănirea altor peste 100.

Alături de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, au mai fost condamnaţi trei angajaţi ai primăriei – Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc, patronii clubului Colectiv – Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, reprezentanţii firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL – Daniela Niţă şi Cristian Niţă, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise şi pompierii Antonina Radu şi George Petrica Matei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...