Începe perioada de prohibiţie la şalău, biban și scrumbie

A început prohibiţia pescuitului speciilor de şalău, biban şi scrumbie. Ordinului privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului din acest an prevede ca, exemplarele de știucă să fie capturate de pescarii recreativi/sportivi doar în sistem „catch&release”.

Pescarii vor putea captura din nou exemplare din aceste specii începând cu data de 8 iunie. În perioada 20 – 29 martie, inclusiv, pescuitul celor două specii este interzis de la Marea Neagră până la ceatal Chilia, în perioada 24 martie – 7 aprilie, inclusiv, pescuitul acestor specii este prohibit pe sectorul de Dunăre de la ceatal Chilia până la Vadu Oii, în perioada 2 – 16 aprilie, inclusiv, de la Vadu Oii până la Chiciu, iar în perioada 11 – 28 aprilie, pescuitul scrumbiei şi al rizeafcii este interzis de la Chiciu până la barajul Porţile de Fier II, inclusiv pe braţul Gogoşu al Dunării.

„În perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei, folosind maximum 2 setci, în perioada 5 aprilie – 14 aprilie 2023 inclusiv, în zonele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management şi a Regulamentului Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării”, se arată în ordinul de prohibiţie.

Din 20 martie, exemplarele de știucă pot fi prinse de cei aproximativ 1.100 de pescari din rezervaţie ale căror venituri depind în principal de capturile de peşte.

„Pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor ştiucă, şalău, somn şi crap este permis numai cu eliberarea imediată a tuturor capturilor din aceste specii (catch & release), cu reţinerea unui singur exemplar/zi, dar nu mai mare de 3 kilograme, dintr-o singură specie”, se mai specifică în sursa amintită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...