Incident la metroul din București: Intervenție de urgență a poliției după folosirea spray-ului lacrimogen

Publicat: 09 iul. 2024, 17:21, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Incident la metroul din București: Intervenție de urgență a poliției după folosirea spray-ului lacrimogen

Un incident grav a avut loc marți în stația de metrou Basarab din Capitală, culminând cu o bătaie și intervenția de urgență a polițiștilor. Potrivit Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, conflictul a izbucnit în jurul orei 14:20, când mai multe persoane s-au agresat fizic.

Conform primelor informații, doi călători au încercat să folosească o singură cartelă pentru a accesa metroul prin turnicheți, fapt care a atras atenția agenților de securitate. Încercarea celor doi bărbați, unul de 22 de ani și celălalt de 60 de ani, a fost oprită de agenții de securitate, moment în care a izbucnit un conflict spontan.

Polițiștii s-au deplasat rapid la fața locului și au confirmat cele sesizate. În timpul altercației, bărbatul de 60 de ani a folosit un spray iritant-lacrimogen, care a fost ulterior ridicat de polițiști. Ambii bărbați au fost identificați și conduși la sediul subunității pentru investigații suplimentare.

„Astăzi, 9 iulie 2024, în jurul orei 14:20, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Brigada de Poliție pentru Transportul Public, a fost sesizată cu privire la faptul că, în stația de metrou Basarab, din Sectorul 1, mai multe persoane s-ar agresa fizic. În urma primelor verificări s-a stabilit faptul că doi bărbați ar fi făcut accesul prin turnicheți, în incinta stației, folosind o singură cartelă, fiind opriți de către agenții de securitate, iar ulterior ar fi izbucnit un conflict spontan între aceștia. Astfel, au fost identificați doi bărbați, în vârstă de 22, respectiv 60 de ani, care au fost conduși la sediul subunității. Precizăm faptul că în timpul evenimentului bărbatul în vârstă de 60 de ani ar fi folosit un spray iritant-lacrimogen, care a fost ridicat de polițiști,” a declarat Poliția Capitalei.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a determina eventualele responsabilități legale ale celor implicați. Stația de metrou Basarab și-a reluat activitatea normală, însă evenimentul a atras atenția asupra necesității unor măsuri mai stricte de securitate și control în transportul public din București.