Incredibil: Cum se poate trece pe jos în Bulgaria

Debitul Dunării scade de la o zi la alta mai ales spre malul Zimnicii și este la jumătate față de media multianuală a lunii august, au anunțat cei de la Apele Române. Nu se mai poate trece absolut deloc cu navele mari. 

Sute de nave sunt blocate pe Dunăre, de partea bulgărească, anunță autoritățile din țara vecină. Cele mai mari probleme sunt vizavi de zona din Zimnicea, la Balene și Batin, acolo unde apa are doar 1,3 metri adâncime. Iar pe partea românească, unde acum câteva luni era apă, este doar nisip și se poate face plajă.

Autoritățile recunosc că situația este dramatică, din moment ce debitul Dunării este la jumătate față de normalul perioadei. Cu 14 zile în urmă, apa avea măcar jumătate de metru, dar acum e de 10 centimetri şi plină de mâl.
Nu se mai vede Dunărea
Practic, nu se mai vede Dunărea. Înainte navigau ambarcaţiuni, acum putem trece pe partea cealaltă. Trei sferturi din Dunăre poate fi traversată la pas, până la bulgari.

Sunt arii întregi de nisip fără apă. Fluviul mai curge doar în partea bulgărească, lângă Șiștov, între kilometri 549 și 547 nu mai este apă deloc. În plus, și peștii suferă din cauza caniculei și secetei.nNu se mai pot hrăni, pentru că apa se încălzește și ajunge până la 28 de grade Celsius și astfel se evaporă oxigenul, potrivit Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...