INCREDIBIL. Prefectul Capitalei a decis că purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în magazine, spitale, metrou și instituții publice

Haosul deciziilor luate la nivelul Bucureștiului privind combaterea epidemiei de COVID 19 atinge dimensiuni incredibile de la o zi la alta.

Ultima hotărâre privind obligativitatea purtării măști în Capitală demonstrează încă o dată amatorismul și prostia fără margini a celor care decid ce trebuie să facem în aceste zile.

„Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile deschise”

Prin Hotărârea nr. 24 din 19 octombrie 2020 a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) s-au dispus o serie de măsuri pentru următoarele 14 zile printre care și aceea prin care „purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spațiile publice deschise” (vezi documentul în facsmil).

Practic, prin această hotărâre se precizează foarte clar că purtarea măștii este obligatorie „în toate spațiile publice deschise”, adică inclusiv pe stradă și în parcuri. Dar, conform tot acestei hotărâri a comitetului constituit la nivelul Prefecturii Capitalei și de prefectul Gheorghe Cojanu masca nu mai este obligatorie în celelalte spații închise, Asta înseamnă că purtatul măștii nu mai este obligatoriu în instanțe judecătorești, ministere, Parlament, Guvern, Președintie și alte instituții publice, dar și în magazine, mall-uri, mijloace de transport în comun-autobuz, troleibuz, tramvai și metrou, farmacii și chiar spitale de pe raza administrativă a Bucureștiului.

Prefectul a semnat ceva, dar s-a comunicat altceva

Numai că, surprinzător, deși în Hotărârea nr. 24 din 19 octombrie 2020 se stipulează clar că „purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile închise„, pe site Prefecturii Capitalei este postat un comunicat de presă care spune cu totul altceva decât ce s-a precizat în hotărârea mai sus menționată. 

„În ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență din data de 19.10.2020 s-au luat următoarele decizii ca urmare a depășirii ratei de incidență de 3/1000 locuitori:

  • 1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise”, se precizează în comunicatul de pe site-ul Prefecturii Capitalei. Practic, Prefectura Capitalei ne-a comunicat că masca de protecție este obligatorie și „în spațiile deschise”, deși în hotărârea invocată mai sus se menționează foarte clar că „purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile închise„.

În aceste condiții se pune firesc întrebarea: Mai purtăm mască în spațiile închise?

1 COMENTARIU

  1. Romane certificatul tau de deces a fost semnat de către Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu.
    Sa ne gândim ca populația Bucurestiului de 1.883.425 va fi marele experiment lumii de tip cobai ?

    „Un voluntar brazilian într-un studiu clinic al vaccinului COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford a murit. AstraZeneca a refuzat să comenteze imediat.” Jair Bolsonaro renunță la planurile de cumpărare a vaccinului chinez COVID-19, spune brazilienii că nu vor fi „cobai”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...