INCREDIBIL. Senatorii au desființat Rezervația Biosferei Delta Dunării

Senatul României a aprobat ieri proiectul Legii  Pescuitului, prin care, atenție, existența Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării este inutilă.

Prin legea adoptată de către Senat, tot fondul piscicol din România trece în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, inclusiv fondul piscicol de pe teritoriul Administrației Rezervație Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Practic, asta înseamnă că ARBDD își pierde aproape orice atribuție în domeniul pescuitului. Suprinzător, printre inițiatorii Legii Pescuitului, în forma  votată ieri de Senat, se află și deputatul tulcea Michael Gudu. Legea Pescuitului, în forma votată astăzi, una complet dăunătoare pentru Delta Dunării și pentru rezervație, a fost promovată intens de către Gheorghe Ștefan, fost președinte ANPA și unul dintre inițiatorii Bursei de Pește din Tulcea, proiectul de 5 milioane de euro născut mort.

Printre inițiatorii Legii Pescuitului, în forma sa votată de senat, se află și deputatul tulcea Michael Gudu. Ce-l mână în luptă pe acesta din urmă pentru a iniția o lege care face rău județului pe care-l reprezintă? Deocamdată este foarte greu de spus.

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a reacționat imediat după votarea acestei legii declarând că „Este o decizie greșită, luată în comisiile de specialitate, care nu a mai putut fi corectată în plen” și ”În cadrul dezbaterilor din Camera Deputaților vom susține eliminarea acestui articol și readucerea fondului piscicol din Delta Dunării la ARBDD”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...