INCREDIBIL. Trenurile de metrou vor circula fără mentenanță și curățenie

Începând de luni, circulația trenurilor de metrou din Capitală va deveni un coșmar, iar siguranța călătorilor va fi pusă în pericol ca urmare a unei decizii administrative incredibile.

Firma care asigură mentenanța trenurilor de metrou- ALSTOM Transport SA, a notificat pe 07.07.2022 conducerea Metrorex, în frunte cu directorul general Marian Miclăuș, că ”Începând cu data de 11.07.2022 va suspenda serviciile de mentenanță preventivă/corectivă pentru 50% din trenurile de metrou” (vezi documentul în facsimil).

Practic, jumătate din garniturile de metrou vor circula fără să le mai verifice cineva, adică vor transporta călători fără să se garanteze siguranța acestora.

”Se vor suspenda activitățile de curățenie a tuturor trenurilor de metrou”

Mai mult, firma care asigură mentenanța a notificat conducerea Metrorex că ”Începând cu data 08.07.2022 (nr. de ieri) va suspenda activitățile de curățenie a tuturor trenurilor de metrou” (vezi documentul în facsimil). Asta înseamnă că nu se va mai asigura curățenia în vagoanele de metrou.

Ca atare, Metrorex a transmis o notă în care precizează că ”Având în vedere suspendarea serviciilor de salubrizare în trenurile de metrou nu se vor mai îndruma trenurile CAF de la Depoul Berceni la Depoul Pantelimon, pentru efectuare salubrizării mecanice, această operație urmând a se realiza local conform resurselor proprii”.

Adică, salubrizarea vagoanelor de metrou de va face doar acolo unde există posibilitate. Astfel, zis, de luni, bucureștenii vor circula cu trenuri de metrou fără mentenanță și fără să mai fie salubrizate. Rămâne de văzut ce măsuri va dispune ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu ca bucureștenii să circule în siguranță cu metroul, dar și în condiții civilizate.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...