India a autorizat două vaccinuri anti-Covid-19

Publicat: 04 ian. 2021, 08:00, de Raluca I. Heroiu, în Internațional , ? cititori
India a autorizat două vaccinuri anti-Covid-19

India a autorizat două vaccinuri anti-coronavirus, unul dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford și unul produs de compania farmaceutică indiană Bharat Biotech.

India a autorizat două seruri în vederea utilizării, „pentru situaţii de urgenţă”, conform anunțului făcut duminică de autoritatea locală de reglementare a medicamentelor.

Conform France Presse şi Reuters, cele două vaccinuri „sunt aprobate pentru utilizare restrânsă în situaţii de urgenţă”.

Premierul Narendra Modi spune că acest lucru reprezintă „un punct de cotitură decisiv pentru întărirea spiritului de luptă şi pentru accelerarea marşului spre o naţiune mai sănătoasă, liberă de COVID”.

„Faptul că cele două vaccinuri cărora li s-a dat aprobarea de urgenţă pentru utilizare sunt făcute în India va face mândru pe fiecare indian!”, a spus el pe Twitter.

India este a doua cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, cu un total de 10.3 milioande de cazuri de infecătri și aproximativ 150.000 de decese.