India: Peste 1.000 de morți au apărut pe malurile râurilor în zona Uttar Pradesh

Poliția se cercetează săteni din nordul Indiei pentru a investiga descoperirea a circa o mie de cadavre îngropate în morminte de nisip de mică adâncime sau aruncate de apă pe malurile râului Gange, determinând speculații pe rețelele sociale că ar fi rămășițele victimelor COVID-19, scrie Euronews.

În jeepuri și bărci, polițiștii au folosit difuzoare portabile cerând oamenilor să nu arunce cadavrele în râuri. „Suntem aici pentru a vă ajuta să efectuați ultimele rituri”, a spus poliția.

Vineri, ploile au expus învelișurile de pânză ale corpurilor îngropate în morminte de nisip superficial pe malul râului din Prayagraj, un oraș din statul Uttar Pradesh.

Navneet Sehgal, purtător de cuvânt al guvernului de stat, a negat duminică rapoartele mass-media locale că peste 1.000 de cadavre ale victimelor COVID-19 au fost recuperate din râuri în ultimele două săptămâni. „Pun pariu că aceste corpuri nu au nimic de-a face cu COVID-19”, a spus el.

El a spus că unii săteni nu și-au incinerat morții, așa cum este obișnuit, datorită unei tradiții hinduse în anumite perioade de semnificație religioasă și i-au aruncat în râuri sau i-au îngropat în morminte pe malurile râurilor.

K.P. Singh, un ofițer superior de poliție, a declarat că autoritățile au alocat un teren de incinerare pentru cei care au murit de COVID-19 pe malul râului Prayagraj, iar poliția nu mai permite nicio înmormântare pe malul râului.

Autoritățile statului Sehgal au găsit „un număr mic” de cadavre pe malurile râului, a spus el, dar nu au dat o cifră.

Ramesh Kumar Singh, membru al Bondhu Mahal Samiti, o organizație filantropică care ajută la incinerarea corpurilor, a declarat că numărul deceselor este foarte mare în zonele rurale, iar oamenii săraci au eliminat cadavrele în râu din cauza costului exorbitant al performanței ultimele rituri și o lipsă de lemn. Costul incinerării sa triplat până la 15.000 de rupii (168,5 euro).

Autoritățile sanitare au recuperat săptămâna trecută 71 de cadavre care s-au spălat pe malul râului Gange, în statul vecin Bihar. Autoritățile au efectuat autopsii, dar au declarat că nu pot confirma cauza decesului din cauza descompunerii.

O duzină de cadavre au fost, de asemenea, găsite săptămâna trecută îngropate în nisip în două locații de pe malul râului, în districtul Unnao, la 40 de kilometri sud-vest de Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh. Magistratul de district Ravindra Kumar a declarat că este în curs o anchetă pentru a identifica cauza morții.

Cele două mari state ale Indiei, Uttar Pradesh și Bihar, cu aproape 358 de milioane de oameni în total, se numără printre cele mai afectate de valul de COVID care a străbătut țara, cu bilanțuri devastatoare ale morților. Sătenii nefericiți i-au dus pe bolnavi în orașele și orașele din apropiere pentru tratament, mulți dintre aceștia murind pe drum, victime ale îngrijirilor medicale din India.

După ce a atins recorduri timp de săptămâni, numărul de cazuri noi s-a stabilizat, a spus dr. V.K. Paul, un expert guvernamental în sănătate. Ministerul Sănătății a raportat duminică 311.170 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, în scădere de la 326.098 sâmbătă. De asemenea, a raportat 4.077 decese suplimentare, ducând numărul total de decese la 270.284. Ambele cifre sunt aproape cu siguranță mai mici decât cele reale, spun experții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...