Indienii improvizează tratamente Covid. Urina de vacă, interzisă de medici

Pandemia de coronavirus a devastat India în ultima perioadă. Medicii au făcut un apel la populația țării să renunțe la practica de a se acoperi cu excremente de vacă, folosită ca „tratament” împotriva coronavirusului.

Aceștia atrag că nu există niciun fel de dovadă științifică cu privire la eficiența acestei practici, ba chiar există riscul răspândirii altor boli.

Conform Reuters, în statul Gujarat din vestul țării, unii oameni merg săptămânal în grajduri pentru a-și acoperi corpurile cu balegă și urină de vacă în speranța că această practică le va stimula imunitatea împotriva coronavirusului.

În hinduism, vaca este un simbol sacru al vieții și Pământului, iar timp de secole, hindușii au folosit balega de vacă pentru ritualuri religioase și pentru a-și „curăța” casele, ei fiind de părere că aceasta are proprietăți terapeutice și antiseptice.

Medicii și cercetătorii din India au avertizat în mod repetat populația să renunțe la această practică.

Nu există nicio dovadă științifică concretă că balega sau urina de vacă ar mări imunitatea împotriva Covid-19. Există riscuri de sănătate asociate consumului sau întinderii pe corp a excrementelor pentru că alte boli se pot răspândi de la animal la om”, a spus Dr. JA Jayalal, președintele național al Asociației Medicale Indiene.

Numărul total de cazuri Covid a depășit 22 de milioane în India, iar numărul total al deceselor se apropie de 250.000. Experții spun, însă, că cifrele reale ar putea fi de 10 ori mai mari, în contextul în care există o lipsă acută de paturi de spital, oxigen sau medicamente.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...