Industria piscinelor înregistrează o creștere record de peste 30% pe fondul pandemiei

Cererea de piscine private a înregistrat creșteri record în întreaga lume. Noul context din timpul pandemiei și restricțiile de acces la piscine publice au făcut ca cererea de piscine private, de curte sau interioare, să crească cu 30% în România, foarte mulți proprietari dorindu-și să investească într-o oază de relaxare chiar la ei acasă. 

Specialiștii HydroSpa avertizează însă că această creștere anunță prețuri mai mari pentru 2021 și promovează tratarea apei fără adaos de clor.

Cererea a explodat încă din timpul stării de urgență

Din cauza lockdown-ului care a limitat masiv libertatea de mișcare a oamenilor, cererile pentru construcții, renovări, instalarea echipamentelor de încălzire sau pentru alte echipamente de upgradare a piscinelor au atins un nou record.

În România, această creștere a cererii pe piața piscinelor private se traduce într-un procent de 30%. 

Această creștere de 30% a venit din nevoia evidentă a oamenilor de a avea o oază de confort și relaxare chiar la ei acasă. În ultima perioadă oamenii au devenit mult mai atenți la cum arată spațiul în care locuiesc”, a declarat Răzvan Olaru, specialist HydroSpa cu 13 ani de experiență în construcția piscinelor.

2021 anunță noi creșterea prețurilor pentru servicii și produse

Pe lângă faptul că au fost și mai multe piscine construite în acest an, și cererea de echipamente pentru încălzirea piscinelor a făcut ca sezonul de folosire a acestora să fie mai lung. Un sezon mai lung înseamnă de asemenea și o cerere mai mare de clor și de alte substanțe. Practic, în acest an a crescut cererea pentru tot ce ține de piscine: de la servicii de întreținere, la substanțe chimice și la echipamente, iar producătorilor le este foarte greu să livreze produsele la timp.

Cu această creștere a cererii și din cauza comenzilor care nu pot fi onorate din cauza lipsei stocurilor de materii prime, prețurile încep și ele să crească. Iar totul pleacă și de la faptul că această pandemie a schimbat felul în care funcționează business-urile. Dacă o fabrică nu are toți angajații muncind pe aceeași tură, pentru a-i proteja, nici nu pot produce într-un mod la fel de rapid și de eficient, iar asta are un impact asupra prețurilor”, a mai adăugat specialistul HydroSpa, Răzvan Olaru.

În ceea ce privește costurile de construcție ale unei piscine, cei de la HydroSpa au realizat un raport detaliat cu toate cheltuielile adiacente unei astfel de construcții chiar la tine acasă. Spre exemplu, Prețul pentru cel mai popular model de piscină, cel de 8×4 metri și o adâncime de 1,4 metri este de 57.000 lei, la care se mai adaugă costurile de excavare și instalare.

De asemenea, prețul construcției unei piscine exterioare din beton poate porni de la suma de 12.000 de euro, pentru o piscină cu dimensiuni de 8×4 și o adâncime de 1,5 metri, cost care nu include săpăturile mecanizate și materialele de construcție.

Nu se mai găsește suficient… clor

Cererea de dezinfectanți a crescut din motive lesne de înțeles în acest an, iar printre aceștia se numără și clorul, acesta fiind folosit și ca metodă alternativă de dezinfectare a suprafețelor. Deși restricțiile mai dure s-au relaxat și începem treptat să revenim la normal, unul dintre ingredientele care va continua să se găsească greu este triclorul, un ingredient foarte căutat de către posesorii de piscine care tratează apa cu clor. 

Inovațiile anunță un 2021 cu piscine fără clor

Clorul nu este însă singura metodă eficientă de tratare a apei, ci din contră. În ultimii ani, tot mai mulți specialiști popularizează faptul că există noi metode moderne și ecologice de tratare a apei, HydroSpa fiind în România promotorii acestei mișcări.

Într-un cuvânt, vorbim despre piscinele moderne în care aproape că nu exista clor. O piscină ecologică poate fi orice piscină care are un echipament de tratare a apei fără adaos de clor. Aceste sisteme se pot monta indiferent de tipul de construcție al piscinei și se potrivesc și celor din beton, polistiren sau din oțel.

Piscinele ecologice și sistemele moderne de tratare a apei reduc cu până la 100% adaosul de clor și alte chimicale. Una dintre companiile care a inovat piața echipamentelor de piscină pe acest subiect este Hayward, un brand care oferă sisteme de tratare a apei prin electroliza cu apă sărată, hidroliză, ionizare și sterilizare UV.

Eliminând total adaosul de clor din ecuație, apa din piscine nu mai este dăunătoare nici mediului înconjurător, și nici înotătorilor. În plus sistemul de tratare a apei este unul smart, care optimizează energia consumată, contribuind astfel și la capitolul consum”, explică Răzvan Olaru, specialist HydroSpa.   

HydroSpa este cel mai mare retailer care oferă soluții complete pentru piscine, spa și saună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...