Influență: Structurile supranaționale din care face parte Kazahstanul, patrie a personajului satiric Borat

Kazahstanul, cunoscut drept țara care găzduiește baza spațială rusească de la Baikonur, un pol de validare al bitcoin-ului, un mare exportator de hidrocarburi și de uraniu și patrie a personajul satiric Borat, face parte din așa-numita zonă de influență a rușior, pentru a-şi asigura spațiu strategic împotriva inamicilor, după cum titrează presa internațională.

Kazahstanul face parte din toate structurile supranaționale create de Rusia post-sovietică: Comunitatea Statelor Independente (CSI), Uniunea Economică Eurasiatică (EEU) și Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), amintește El Siglo de Torreon. Publicația menționează că, și pentru China, Kazahstanul este relevant, întrucât se află în cadrul marelui său proiect geoeconomic, Noul Drum al Mătăsii, cu care intenționează să se consolideze ca putere globală.

China dorește să intensifice cooperarea cu Kazahstanul

În calitate de partener strategic permanent al Kazahstanului, China este dispusă să sprijine ferm această țară în menținerea stabilității și în oprirea violenței, în acest moment critic privind viitorul său, notează Xinhua. „China dorește să intensifice cooperarea cu Kazahstanul în aplicarea legii și menținerea securității, să stimuleze cooperarea bilaterală în domeniul anti-interferențe, să protejeze securitatea sistemelor politice și a guvernelor celor două țări, să prevină și să se opună oricărei încercări de <revoluție colorată>”, scrie Xinhua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...