Infractorii „ospitalieri” „omeniți” de Poliția Capitalei

Publicat: 12 iun. 2024, 13:06, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Justitie , ? cititori
Infractorii „ospitalieri” „omeniți” de Poliția Capitalei
Sursa foto: libertatea.ro

O periculoasă rețea de infractori bucureșteni a căzut astăzi în plasa Poliției. Infractorii jefuiau de regulă cetățeni străini, pe care îi îmbătau, în prealabil.Acum sunt cercetați de Poliția Capitalei.

În această dimineață, 12 iunie 2024, polițiștii de la Poliția Capitalei – Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi – Poliția Sectorului 3, au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară și opt mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov. Cei vizați sunt suspectați de săvârșirea infracțiunilor de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacții financiare în mod fraudulos și tăinuire.

Concret, bănuiții identificau  victimele, de regulă cetățeni străini, pe care le conduceau în incinta a două societăți comerciale, sub pretextul consumului de alcool, în compania unor diverse persoane.

Ulterior, profitând de starea vulnerabilă a acestora, cauzată de efectul consumului de alcool, le-ar fi manipulat telefoanele mobile sau cardurile bancare, efectuând mai multe tranzacții financiare sau procedau la transferarea unor sume de bani, prin intermediul unor aplicații de banking, către diferite conturi.

Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiții ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violență, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora.

În vederea administrării materialului probator, în această dimineață, 12 iunie 2024, sunt puse în executare 17 mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere. După efectuarea perchezițiilor, persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacții financiare în mod fraudulos și tăinuire.