INSP: Atenție la gripă! Mai multe cazuri comparativ cu anul trecut!

În săptămâna 14-20 martie, la nivel național, au fost raportate 557 cazuri de gripă clinică și niciun deces confirmat cu virus gripal, a anunțat, vineri, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

De asemenea, INSP mai transmite că, în aceeași perioadă, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 64.058, cu 36,6% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna similară din sezonul precedent (46.882) şi cu 19,9% mai mare faţă de săptămâna anterioară (53.402).

INSP precizează că, de la începutul sezonului, au fost confirmate cu laboratorul 228 de cazuri de gripă, cele mai multe în municipiul București (75) și județele Prahova (46), Călărași (21), Giurgiu (16),Ilfov (14), Galați (10).

Până la data de 20.03.2022 au fost vaccinate antigripal 1.480.240 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, mai transmit INSP.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...