INSP: Peste 200 de cazuri de gripă clinică, în ultima săptămână; ECDC: Prelungirea sezonului gripal chiar până în vară!

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, joi, că, în țara noastră, în perioada 28 februarie – 6 martie, au fost raportate 204 cazuri de gripă clinică. Anul trecut, în aceeași perioadă, erau confirmate 11 cazuri de gripă clinică.

Important este că nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virusul gripal, precizează INSP.  

Până la data de 6 martie ,au fost vaccinate antigripal 1.457.551 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, menţionează INSP.

”O dublă pandemie”!

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a transmis că, de la jumătatea lunii decembrie, se înregistrează o accelerare a răspândirii virusurilor gripale în Europa, cu o rată mai mare decât cea prognozată.

Numărul cazurilor arată o creștere față de anul trecut. ECDC avertizează că ne-am putea confrunta cu un sezon gripal neobișnuit de lung, chiar până la vară. ECDC s-a referit chiar la o ”dublă pandemie” provocată de SARS-COV-2 și virusurile gripale, favorizată și de ridicarea tuturor măsurilor de prevenție, mai ales de renunțarea la purtarea măștii. Ceea ce ar readuce presiunea excesivă asupra sistemelor de sănătate.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole