Instagram a creat noi măsuri de siguranță pentru a-i proteja pe adolescenți

Serviciul Instagram, deținut de Facebook, a conceput noi măsuri de siguranță pentru a-i proteja pe adolescenții care primesc mesaje directe și indiscrete din partea adulților.

Adulții utilizatori vor putea trimite mesaje private numai adolescenților care îi urmăresc la rândul lor. În paralel, mesajele vin la pachet cu notificări prin care să le reamintească adolescenților că nu trebuie să răspundă la nimic care îi face să se simtă inconfortabil, scrie BBC.

Măsurile vor funcționa numai în cazul în care conturile au vârsta corectă a utilizatorilor, mai ales că există adolescenți care nu-și menționează vârsta pentru a putea evita anumite restricții din social media.

De altfel, Instagram a declarat că va dezvolta inclusiv o nouă tehnologie pentru a putea verifica vârsta utilizatorului. Oficial, vârsta minimă pentru a utiliza Instagram este de 13 ani.

Adolescenții vor putea să aleagă opțiunea de a-și face contul privat încă de la crearea lui. Dacă vor uita să facă acest lucru, vor primi ulterior o notificare referitoare la beneficiile pe care le aduce un cont privat.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole