Institutul Clinic Fundeni: A fost finalizată modernizarea celor două secţii pediatrice

Institutul Clinic Fundeni (ICF) anunţă modernizarea, cu ajutorul Fundaţiei Filantropice Metropolis, a celor două secţii de pediatrie, ceea ce permite o îmbunătăţire semnificativă a calităţii serviciilor de cazare şi dotarea saloanelor destinate tratamentelor pacienţilor pediatrici cu afecţiuni grave.

Potrivit unui comunicat al ICF transmis duminică AGERPRES, au fost modernizate saloanele şi spaţiile conexe din cele două secţii de pediatrie şi s-a reuşit integrarea în fiecare salon a grupurilor sanitare proprii. De asemenea, fiecare pat a fost dotat cu console medicale, bare pentru susţinerea echipamentelor, sisteme pentru apelare asistente şi prize pentru conectarea la aer comprimat şi oxigen.

Toate finisajele încăperilor au fost realizate din materiale special alese pentru a permite realizarea unor condiţii sanitare la standarde internaţionale. Totodată, au fost instalate sisteme de încălzire a apei pentru a reduce impactul problemelor generate de dificultăţile de aprovizionare prin intermediul reţelelor publice.

„Având în vedere statusul de imunodepresie severă al majorităţii pacienţilor care apelează la serviciile medicale oferite în cadrul Institutului (pacienţi oncologici, cu imunosupresie dată de boală/tratament, pacienţi post-transplant, pacienţi cu boală cronică de rinichi în program de hemodializă etc.) se impune crearea unor condiţii speciale care să asigure (inclusiv din punct de vedere epidemiologic) măsuri speciale de izolare şi prevenire a infecţiilor nozocomiale şi, prin acest proiect de suflet, sperăm că am reuşit să venim în sprijinul pacienţilor pediatrici cu afecţiuni grave care necesită terapii medicale speciale şi pe care, de cele mai multe ori, medicii de la Fundeni reuşesc să le implementeze cu succes oferind astfel micuţilor pacienţi o nouă şansă la viaţă”, au declarat reprezentanţii Fundaţiei Filantropice Metropolis.

La rândul său, managerul Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti, prof. univ. dr. Anca Coliţă, a afirmat că o astfel de iniţiativă salutară a Fundaţiei Filantropice Metropolis „nu poate să arate decât generozitate, dragoste şi respect faţă de toţi cei implicaţi în derularea actului medical”, dar mai ales faţă de micuţii pacienţi, care prezintă afecţiuni grave.

„Pentru toţi aceştia efortul susţinut al reprezentanţilor Fundaţiei vine astăzi, prin finalizarea proiectului de modernizare a celor două secţii de pediatrie, să aducă un plus consistent din perspectiva condiţiilor de spitalizare care creează acum premisele reducerii semnificative a unor posibile complicaţii infecţioase specifice tratamentelor aplicate”, a subliniat managerul ICF.

Potrivit sursei citate, 50% dintre copiii diagnosticaţi cu leucemii acute sau limfoame maligne vin la Fundeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...