Instructori auto, trimiși în judecată pentru că primeau șpagă de la cursanți pentru obţinerea permisului de conducere

Trei instructori auto din Giurgiu au fost trimişi în judecată după ce ar fi primit mită de la cursanții care susțineau examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Cei trei instructori lucrează la două şcoli de şoferi din municipiul Giurgiu. Unul dintre inculpaţi este directorul uneia dintre şcoli.

„Poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, ca urmare a unei sesizării din oficiu, au administrat probatoriul în baza mai multor ordonanţe de delegare emise de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, în urma cărora trei instructori auto din cadrul a două şcoli de şoferi din municipiul Giurgiu (dintre care un inculpat fiind director al uneia dintre şcoli) au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie” a transmis, luni, DGA, printr-un comunicat de presă.

Directorul școlii auto este cercetat de trafic de influenţă în formă continuată (14 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată,  în formă continuată (5 acte materiale).

În sarcina celui de al doilea instructor auto, din cadrul aceleiaşi şcoli de şoferi, s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată,  în formă continuată (5 acte materiale).

De asemenea, cel de al treilea instructor auto (angajat al unei alte şcoli de şoferi), a fost inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (6 acte materiale).

„În fapt, în perioada 2018-2019, cei trei inculpaţi au pretins şi primit sume de bani de la candidaţi ai celor două şcoli de şoferi pentru obţinerea permisului de conucere, pretinzând că ar putea interveni pe lângă funcţionarii din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Giurgiu, în vederea programării acestora în regim de urgenţă şi/sau promovarea probei practice în mod fraudulos, precum şi pentru înmatricularea cu prioritate a unor autovehicule”, se arată în comunicat.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole