Insula legendară pe care ai putea sta dacă ți-ai permite

Are o suprafaţă de 83 de hectare și a fost vândută în 2003 de o nepoată de armator grec, de fapt unica moştenitoare a unei dinastii. Este vorba despre insula Skorpios, situată în largul coastelor de vest ale Greciei. 

Guvernul elen a publicat în Monitorul Oficial acordul său pentru construirea unui complex de lux pe insula Skorpios, situată în largul coastelor de vest ale Greciei şi care a aparţinut familiei celebrului armator Aristotel Onassis, potrivit AFP. Preţul acestui proiect ambiţios, ce include construirea unui hotel de cinci stele, unui centru de tip spa, unui amfiteatru, amenajarea unei ferme şi a unei livezi, unor piscine, instalaţii sportive şi a două debarcadere pentru iahturi, a fost evaluat la 165 de milioane de euro, potrivit Monitorului Oficial din Grecia.

Proiect uitat mult tip în sertare

Legendara insulă Skorpios, ce are o suprafaţă de 83 de hectare, a fost vândută în 2003 de nepoata celebrului armator grec, unica moştenitoare a acestei dinastii, Athina Onassis Roussel, miliardarului rus Dmitri Ribolovlev. Potrivit Ministerului elen al Dezvoltării, cel puţin 130 de locuri de muncă ar putea fi create graţie acestei investiţii. „Acest proiect are o importanţă emblematică, a rămas mult timp uitat în sertare, dar va continua acum, pentru a oferi ţării noastre locuri de muncă şi o valoare corespunzătoare”, a declarat într-un comunicat ministrul grec pentru Dezvoltare şi Investiţii, Adonis Georgiadis.

Turişti abia în vara anului 2024

Potrivit presei elene, complexul va fi finalizat şi pregătit să primească turişti abia în vara anului 2024. În perioada de glorie a armatorului Aristotel Onassis, şefi de state, actori şi artişti de seamă veneau să se relaxeze în sezoanele estivale pe insula Skorpios şi atrăgeau curiozitatea cetăţenilor greci şi a presei mondene internaţionale. În 1968, miliardarul Aristotel Onassis s-a căsătorit pe această insulă cu Jacqueline Kennedy, văduva fostului preşedinte american J.F. Kennedy, asasinat în 1963. Aristotel Onassis şi cei doi copii ai lui – Christina şi Alexander – au fost înmormântaţi pe insula Skorpios, după cum notează Agerpres.

În Grecia, peste 20% din PIB şi sute de mii de locuri de muncă depind de turism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...