Înțepături la vârful Coaliției. Ciolacu îl ironizează pe Ciucă

Publicat: 27 mai 2024, 14:19, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Înțepături la vârful Coaliției. Ciolacu îl ironizează pe Ciucă
Foto: antena3.ro

Întrebat când își va anunța decizia referitoare la o eventuală candidatură a sa pentru prezidențiale, Marcel Ciolacu a preferat să răspundă cu o ironie: „avem o competiţie, momentan, de scris cărţi. Nu particip la ea!”, a replicat premierul, făcând aluzie la anunţul preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, de a-şi lansa o carte în luna iunie.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat când îşi va anunţa candidatura la prezidenţiale, în condiţiile în care Nicolae Ciucă este prezentat deja de PNL drept candidat al formaţiunii. „După data de 10 iunie o să vă spun, împreună cu colegii mei din PSD, decizia privind candidatura. Până atunci, avem o competiţie, momentan, de scris cărţi. Nu particip la ea”, a răspuns Ciolacu.. Liderul PSD s-a referit la anunţul preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, privind lansarea primei sale cărţi.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat lansarea cărții autobiografice ”Un Ostaș – În slujba țării”. ”Nu despre funcțiile pe care le-am ocupat, nu despre imaginea mea publică, nu sunt bilanț și nici program electoral. Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic. Sunt despre viața mea, cea din spatele pupitrului, a microfonului sau a televizorului.”, spunea Nicolae Ciucă, despre cartea sa.

Remarca lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care surse din cadrul PNL vorbesc despre existența unei stări tensionate în cadrul Coaliției. Faptul că Marcel Ciolacu a anunțat majorarea de la 1 iulie a salariului minim pe economie, a generat nemulțumiri. PNL dorea ca acest subiect să fie adus în discuție abia după alegerile din iunie. PSD însă, nu a răspuns invitației de a participa la o ședință în Coaliție asupra acestui subiect, motivând agenda încărcată a premierului Ciolacu.

PNL consideră că majorarea salariului minim pe economie, cu menținerea baremului de deducere de 200 de lei nu înseamnă decât o scădere a veniturilor la buget.