Întreruperea activității agenției de turism Mouzenidis Travel Greece a păgubit 1.303 români cu 450.000 de euro

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a contactat autorităţile din Grecia pentru clarificarea situaţiei agenţiei de turism Mouzenidis Travel Greece, după ce compania a anunţat suspendarea temporară a activităţii.

Prin întreruperea prestării serviciilor în perioada 18 iunie – 31 iulie 2021, agenţia de turism a păgubit 1.303 români care îşi rezervaseră vacanţe în Grecia, cu suma totală de aproximativ 450.000 euro.

În urma comunicării oficiale din data de 17 iunie, prin care Mouzenidis Travel Greece anunţa decizia de suspendare temporară a activităţii, s-a conturat ipoteza că agenţia de turism elenă a intrat în insolvenţă. Astfel, pentru a indentifica situaţia reală, cu scopul de a veni în sprijinul românilor păgubiţi, dar şi a operatorilor economici din ţară implicaţi, un prim demers întreprins de MEAT a fost iniţierea urgentă a unui dialog cu autorităţile din Grecia.

Dacă agenţia de turism este în insolvență, românii păgubiţi ar putea beneficia de protecţie

Astfel, conform art. 17, alin. (1) din Directiva (UE) 2015/2302 a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 noiembrie 2015 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, „statele membre se asigură că organizatorii stabiliţi pe teritoriul lor oferă garanţii privind rambursarea tuturor plăţilor efectuate de către sau pe seama călătorilor, în măsura în care serviciile relevante nu sunt furnizate ca urmare a insolvenţei organizatorului”.

Pe de altă parte, Ministerul Economiei face apel la agenţiile de turism intermediare din ţară partenere Mouzenidis Travel Greece, care au facilitat achiziţionarea vacanţelor, să acorde în continuare asistenţă clienţilor afectaţi.

MEAT va sprijini demersurile întreprinse pentru recuperarea sumelor achitate către agenţia de turism elenă, arată Ministerul Economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...