Învățăturile lui Florin Roman pentru Orban și Cioloș: Orban să-și instaleze Whatsapp; Cioloș să negocieze întâi cu AUR și PSD

 Deputalul PNL Florin Roman este sceptic în legătură cu refacerea coaliției de guvernare, cu Cioloș premier. ”Mi-e greu să cred că vom putea construi cu cineva care ştie doar să demoleze.” În același timp, liberalul îl atacă pe Ludovic Orban, despre care spune că nu știe să folosească aplicația Whatsapp.

Deputatul PNL a vorbit marţi, 12 octombrie, la Parlament, despre negocierile pe care premierul desemnat Dacian Cioloş le-a anunţat cu cei de la PNL. El spune că o decizie a partidului va fi luată marţi seară, în şedinţa Biroului Permanent al PNL. Lui Roman îi este greu să creadă că se mai poate construi ceva cu USR, după votul la moţiunea de cenzură a PSD.

L-am anunţat pe premierul desemnat că va trebui să îşi finalizeze mai întâi negocierile cu cei cu care a generat o majoritate. Cei 281 de parlamentari, cu cei de la AUR, cu cei de la PSD. Practic, aceasta este singura care stă în picioare, o majoritate care a dărâmat un Guvern. Acum dînşii, cei care l-au dat jos, trebuie să găsească cele mai bune soluţii să şi-l instaleze”, a afirmat Roman.

Decizia PNL, în Biroul Permanent

Roman a ţinut să menţioneze că lui îi este greu să creadă că se mai poate negocia cu cel care a dat jos guvernul.

”Mie, personal, mi-e greu să cred că după ce a dărâmat guvernul de dreapta, după ce a fost susţinut de PNL pentru portofoliul agriculturii, pentru postul de comisar european, pentru postul de premier tehnocrat. Iar domnul Cioloş a răspuns cu dărâmarea Guvernului, mi-e greu să cred că vom putea construi cu cineva care ştie doar să demoleze. Iar domnul Cioloş este foarte priceput în a demola, nu în a construi”, a mai comentat Roman.

Ludovic Orban trebuie să îşi instaleze aplicaţia WhattsApp”

Ludovic Orban a spus marți dimineața că nu a fost invitat la şedinţele conducerii PNL, deşi este membru, prin calitatea sa de fost preşedinte al partidului. Florin Roman i-a răspuns că în PNL convocările se fac prin WhattsApp. Și că va trebui să-și instaleze aplicația, pentru a primi informările.

Domnul Orban este invitat la toate şedinţele de partid. Eu am văzut această minciună a domnului Orban, ca să spun direct şi răspicat. Domnul Orban primeşte invitaţii, ca orice alt membru al Biroului Naţional al PNL.

Din câte ştiu eu, domnul Orban nu foloseşte aplicaţia WhattsApp, şi atunci va trebui să îşi instaleze şi domnia sa această aplicaţie”, a comentat Roman.

”Dacă demisia șefului Camerei Deputaților produce efecte, desemnăm un interimar”

Vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Roman a explicat că există soluția interimatului pentru șefia Camerei.

„În cazul în care demisia anunţată de preşedintele Camerei Deputaţilor produce efecte, începând de mâine suntem în situaţia din 2016. Atunci domnul Zgonea şi-a înaintat demisia şi a fost stabilit un preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor de către grupul parlamentar care l-a propus la acea vreme – domnul Florin Iordache.

Suntem într-o speţă asemănătoare cu cea din 2016. În cadrul Biroului permanent, domnul Neacşu, (…) l-a propus preşedinte interimar pe Florin Iordache, din partea grupului PSD. Sunt convins că membrii Biroului permanent vor ajunge la o soluţie mâine. Pentru că e vorba de un interimat, asigurarea conducerii Camerei Deputaţilor pe o perioadă de câteva zile, până când plenul va decide”, a explicat Roman, la Parlament.

Potrivit acestuia, PNL nu a luat încă o decizie în această privinţă. El a adăugat că, în situaţia în care nu se întruneşte o majoritate, va decide Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

„Există o conducere colectivă în Camera Deputaţilor, există un Birou permanent care ia decizii. Din punctul meu de vedere, Biroul permanent poate asigura această perioadă de tranziţie”, a completat deputatul PNL.

Întrebat despre posibila nominalizare a sa la şefia Camerei Deputaţilor, Florin Roman a afirmat că va purta această discuţie după ce demisia lui Ludovic Orban va deveni „operativă”.

„A spus că două săptămâni, a depus-o luni, acum am înţeles pe surse că urma să fie astăzi, astăzi înţeleg că e mâine. Vom vedea, după ce vom avea această demisie”, a răspuns Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...