Investiții de 1,4 miliarde de lei în portul Constanța

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat mai multe investiții-strategice în infrastructură, iar câteva dintre acestea, însumând 1,4 miliarde de lei, prevăd extinderea și modernizarea Portului Constanța.

Prima hotărâre adoptată, în ședintă de Guvern, se referă la lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în Portul Constanța.

A doua hotărâre vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectului de investiții „Master planul infrastructurii rutiere şi de acces a Portului Constanţa – extinderea, modernizarea şi reabilitarea drumurilor şi pasajelor din Portul Constanţa”. În urma investiției, vor fi realizate drumuri noi și vor fi modernizate sistemul ITS pentru management de trafic, clădiri în zona de servicii, sisteme de iluminat, sisteme de preluare a apei și extinderea teritoriului portuar.

Cea de a treia hotărâre se referă la „Modernizarea infrastructurii de distribuţie a energiei electrice în Portul Constanţa – etapa a II-a”. Astfel, se vor realiza posturi de transformare modernizate și noi, prize de cheu modernizate și noi, stâlpi de iluminat stradal și operațional, LES 20 kV+6kV+0,4kV, sisteme fotovoltaice montate pe clădiri existente, carporturi fotovoltaice și stații de încărcare a vehiculelor electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole