Investitorii pe piața de capital, puternic interesați de investiții în acțiunile operatorilor petrolieri

Publicat: 01 iun. 2024, 15:20, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Investitorii pe piața de capital, puternic interesați de investiții în acțiunile operatorilor petrolieri

Subscrierile în oferta de acțiuni la Bursa de Valori București, lansată de operatorul din sectorul hidrocarburilor, JT Grup Oil, au avut o dinamică accelerată, săptămâna trecută, la BVB, depășind 15 milioane lei, arată datele din tranzacții.

Oferta a fost demarată, marţi, 28 mai, iar până vineri, la închiderea tranzacțiilor, investitorii lansaseră ordine de cumpărare pentru circa 2,32 milioane de acţiuni, echivalentul a aproape 15,1 miloane lei, în condițiile în care, preţ de subscriere pe titlu este de 6,5 lei.

JT Grup Oil are ca țintă vânzarea a cel mult zece milioane de acţiuni noi, subscrierile din primele cinci zile lucrătoare ale ofertei beneficiind de un discount de 16 la sută.

Preţul pe care investitorii îl vor plăti efectiv va fi de 5,46 lei pe titlu.

Ultima zi de discount este 3 iunie, iar operaţiunea de piaţă se va încheia în data de 10 iunie, potrivit informaţiilor din documentul de listare, avansat BVB, de companie.

JT Grup Oil este una dintre cele mai importante companii ce activează pe piaţa distribuţiei de carburanţi, compania urmând să folosească banii atraşi din piaţă pentru extinderea gama de servicii şi investiţii în noi proiecte şi tehnologii pentru eficientizarea operaţiunilor.

JT Grup Oil administrează unica infrastructură privată de depozitare și transport al petrolului, din România, localizată în portul Constanţa

În 2023, JT Grup Oil a avut venituri din exploatare de 225,8 milioane lei, cu 25 la sută sub cele obţinute în 2022 şi un profit net de 5,7 milioane lei, în scădere cu 9 la sută, comparativ cu cel din 2022.