Ioan Mircea Pascu, fost europarlamentar PSD, angajat consultant la BNR. Cum a ajuns Viorica Dăncilă consilier BNR

Recrutată la BNR pentru că „are blazon de fost premier”, Viorica Dăncilă nu este singurul lider social – democrat ce-și găsește de lucru la Banca Națională a României: fostul europarlamentar Ioan Mircea Pascu va fi consultant „pentru viitorul Departament de Geopolitica”.

Explicațiile au venit de la Adrian Vasilescu, consilier de strategie al BNR: „va fi angajat și Ioan Mircea Pascu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică”, a spus Vasilescu la Digi24.

Cât privește recrutarea Vioricăi Dăncilă, aceasta a avut loc în contextul aderării la zona Euro, susține Vasilescu.

Va fi nevoie de contacte directe și permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană și cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat cinci departamente care se vor ocupa pregătirea pentru intrarea în zona Euro”, a spus consilierul de strategie al BNR.

Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale și Departamentul Economie Verde.

Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanțările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. Doamna Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relații speciale cu ecologiștii din Parlamentul European”, a explicat Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...