Iohannis a transmis către PNL și PSD: UDMR scos rapid de la guvernare

Publicat: 02 dec. 2022, 14:07, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Iohannis a transmis către PNL și PSD: UDMR scos rapid de la guvernare

Atitudinea sfidătoare a liderilor UDMR din ultima perioadă și ieșirile publice provocatoare la adresa României cu ocazia Zilei Naționale a României, l-au enervat la culme până și pe președintele Klaus Iohannis.

UDMR ejectat de la guvernare până la sfârșitul anului

Potrivit informațiilor noastre, președintele Klaus Iohannis a fost extrem de iritat de atitudinea sfidătoare a liderilor UDMR din ultimele zile, mai ales când liderii NATO erau la București.

Ca atare, el a transmis premierului Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu să demareze săptămâna viitoare procedurile parlamentare de scoatere UDMR de la guvernare.

Practic, toți oamenii UDMR în frunte cu vicepremierul Hunor Kelemen și cei trei miniștri -Attila Cseke, Barna Tanczos și Eduard Novak, dar și toți secretarii de stat, subsecretarii de stat, președinții de agenții și secretari generali și adjuncți de instituții, inclusiv consilierii și șefii de departamente din Guvern și ministere, vor fi dați afară până la vacanța parlamentară de iarnă.

Alianța Maghiară din Transilvania – alternativa la UDMR

Nu trebuie omis faptul că la începutul lunii trecute, două partide maghiare din România- Partidul Civic Maghiar (PCM) și Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), au fuzionat la Cluj iar noul partid se numește Alianța Maghiară din Transilvania (AMT).

Preşedintele noului partid, János Mezei, a precizat că sarcina noului partid este aceea de a oferi maghiarilor din Transilvania posibilitatea de a alege, întrucât în opinia sa, în urma competiţiei candidaţilor, comunitatea are întotdeauna de câştigat. Vor să arate: cu oameni capabili, rezultate pot fi obţinute şi în afara UDMR, a spus liderul AMT.