Iohannis: Aştept mai multă implicare pentru creşterea capacităţii de testare

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat joi că sunt necesare creşterea capacităţii de testare pentru coronavirus şi eficientizarea direcţiilor de sănătate publică.

“În ceea ce priveşte sistemul nostru de sănătate, doamna ministru al Sănătăţii mi-a prezentat care sunt măsurile gândite pentru a face faţă valului patru. Medicii sunt deja bine pregătiţi şi cu multă experienţă. Este evidentă nevoia de eficientizare a direcţiilor de sănătate publică şi aştept mai multă implicare din partea tuturor pentru creşterea capacităţii de testare, precum şi pentru pregătirea sistemului medical, de a prelua şi pacienţi non-COVID. Aceşti bolnavi trebuie să primească tratamentele de care au nevoie şi să nu aibă de suferit pe fondul intensificării valului patru”, a arătat preşedintele, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Precizările au fost făcute la finalul unei şedinţe de lucru privind începerea noului an şcolar, la care au participat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

1 COMENTARIU

 1. Un prezentator radio a murit din cauza complicațiilor din vaccinul AstraZeneca Covid-19, a descoperit un legist.

  Lisa Shaw, care a lucrat pentru BBC Radio Newcastle, a murit la vârsta de 44 de ani în mai, după ce a dezvoltat dureri de cap la o săptămână după ce a primit prima doză de vaccin.

  Medicul legist Karen Dilks din Newcastle a auzit-o pe doamna Shaw suferind cheaguri de sânge în creier, ceea ce a dus la moartea ei.

  Ancheta a aflat că afecțiunea legată de vaccinul Oxford-AstraZeneca era foarte rară.

  Legistul a spus: „Lisa a murit din cauza complicațiilor unei vaccinări cu AstraZeneca Covid”.

  Dna Dilks a spus că doamna Shaw a fost anterior în stare bună și a ajuns la concluzia că a fost „clar stabilit” că moartea ei se datorează unei „rare trombocitopenii trombotice induse de vaccin”, o afecțiune care duce la umflarea și sângerarea creierului.

  https://www.bbc.com/news/uk-england-tyne-58330796

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole