Iohannis despre costurile deplasărilor în străinătate: „Nu cred că există un temei serios de a ne bănui de altceva”

Președintele evită elegant să dea explicații despre costurile deplasărilor în străinătate cu avioane de lux și spune că nu-i permite legea să „dea din casă”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, întrebat de ce nu sunt prezentate costurile deplasărilor sale în străinătate, că Administraţia Prezidenţială este „foarte corectă şi transparentă”, adăugând că există o legislaţie care spune „exact ce se poate transmite” şi legea nu poate fi încălcată.

„Administraţia Prezidenţială este foarte corectă şi transparentă şi chiar preşedintele, personal, răspunde tuturor întrebărilor şi nu cred că există un temei serios pentru a ne bănui de altceva. În rest, fiind Administraţia Prezidenţială, există o legislaţie specială, care spune colegilor exact ce se poate transmite şi ce nu se poate transmite şi chiar nu-mi imaginez că vreţi să încurajaţi pe cineva din Administraţia Prezidenţială să încalce legea. Cred că ar fi chiar culmea”, a afirmat Iohannis, întrebat de ce Administraţia Prezidenţială nu este transparentă faţă de cetăţeni şi nu prezintă costurile deplasărilor şefului statului în străinătate.

Întrebat care este secretul de stat în ce priveşte preţul cazării şi al transportului, şeful statului a spus: „O să vă explice colegele şi colegii de la administraţie mai în detaliu”.

„Deci, repet, aşa este legea, ne place, nu ne place, putem să discutăm, poate o modificăm”, a adăugat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, în Republica Moldova, la summitul Comunităţii Politice Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...