Iohannis, despre Schengen: Sunt optimist că vom găsi soluții

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat optimist în privința aderării României la Spațiul Schengen și susține că va găsi soluții.

„Sunt optimist că vom găsi soluții pentru această problemă Schengen, dar n-aș vrea să ne legăm de o anumită dată. Pentru mine, pentru România și pentru români este important să intrăm în Spațiul Schengen.

Nu vreau să legăm discuția de o anumită dată, fiindcă am văzut în decembrie că aceste lucruri nu pot fi legate de o anumită dată. Ele țin de foarte multe considerente europene. (…) Continuăm discuțiile și sunt optimist”, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Tot în cadrul aceleași conferințe, președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj dur Austriei.

”Vom vorbi despre aspecte ale migrației legate de extern, cum facem să apărăm granița externă a UE mai bine, cum facem să returnăm mai bine migranții, cum facem să acordăm mai rapid azilul politic.

România nu este sursă de migrație și România nu este țară de tranzit. Noi știm să ne protejăm granițele! Problema este una europeană și suntem dispuși să lucrăm pentru găsirea unei soluții la nivel european.

Ca să fie foarte clar: a nu se confunda migrația cu Schengen. Schengen se referă la o libertate de circulație a cetățeanului european, în timp ce migrația se referă la cetățenii din afara Uniunii Europene.

A, că în opinia unor state membre există o legătură între aceste chestiuni, am luat act de această poziție. România nu este parte din problemă, dar suntem dispuși să fim parte a soluției. ”, a declarat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...