Iohannis: Intrarea României, Bulgariei și Croației în Schengen va consolida unitatea UE

„Nu există garanții, dar avem speranțe pentru accederea în Spațiul Schengen”, a declarat președintele Klaus Iohannis înaintea reuniunii Comunității Politice Europene de la Praga.

El a mai arătat că unitatea UE se va consolida dacă România, Bulgaria şi Croaţia vor deveni parte din Spaţiul Schengen.
„Sunt şanse, sunt şanse, fiindcă nevoia de unitate în Europa a devenit şi mai clară cu ocazia războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei şi această unitate se poate consolida, dacă România, Bulgaria şi Croaţia vor deveni parte din Spaţiul Schengen după atâţia ani de aşteptate, cred că toţi liderii şi-au dat seama că acest pas nu poate decât să îmbunătăţească unitatea Uniunii şi soliditatea noastră în abordare”, a afirmat şeful statului.

Iohannis a spus că, în acest sens, va exista o vizită a experţilor în România.

Întrebat despre declaraţia europarlamentarului PNL Rareş Bogdan, care a vorbit în Parlamentul European despre provocarea unei crize alimentare prin blocarea la graniţă a cerealelor în lipsa unei soluţii pozitive pentru România în ceea ce priveşte aderarea la spaţiului de liberă circulaţie, şeful statului a răspuns: „Mă gândesc ca l-a luat un pic valul. Aşa o variantă nu există! Noi dimpotrivă, facem tot ce putem ca să înlesnim exportul de cereale din Ucraina, pentru a preveni o criză alimentară globală. Deci aşa ceva iese din orice discuţie!”.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi, la Praga, la reuniunea Comunităţii Politice Europene, iar vineri este programată reuniunea informală a Consiliului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole