Iohannis, negativ la testul Covid. Vizita în Letonia se anulează, omologul său a fost testat pozitiv

Președintele Klaus Iohannis s-a testat de urgență, la revenirea din Suedia, unde a participat la un forum pe tema Holocaustului. Rezultatul testului este negativ. Șeful statului și-a anulat totuși vizita oficială în Republica Letonia, programată pentru vineri și sâmbătă. Asta deoarece omologul său leton a intrat în contact cu un bolnav Covid-19 și a contractat virusul.

Vizita oficială a preşedintelui Klaus Iohannis în Republica Letonia ar fi trebuit să aibă loc vineri şi sâmbătă. Ea a fost amânată, după ce președintele Egils Levits, care a revenit dintr-o vizită de lucru în Suedia, a fost testat pozitiv. Și Klaus Iohannis s-a aflat în Suedia, unde a participat la un forum pe tema Holocaustului. Prin urmare, președintele român a fost testat de urgență la revenirea în România. Rezultatul testului este negativ.

„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat, joi, pentru Agerpres, Administraţia Prezidenţială.

Președintele Republicii Letonia, testat pozitiv la coronavirus

Potrivit presei letone, preşedintele Egils Levits a făcut un test rapid antigen COVID-19, care a ieşit pozitiv. El a revenit miercuri seara dintr-o vizită de lucru în Suedia. Ulterior, preşedintele leton a făcut testul PCR, care a confirmat şi infecţia cu SARS-CoV-2.

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu omologul estonian, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. Preşedintele leton l-a sunat personal pe şeful statului român pentru a-i explica situaţia şi pentru a amâna vizita.

Un consilier prezidențial, în izolare după ce a fost testat pozitiv Covid

Prof. dr. Diana Păun, consilier prezidențial la Departamentul Sănătate Pubică, din Administrația Prezidențială, a fost în contact cu o persoană Covid. Din acest motiv, consilierul prezidențial este în izolare la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...