Ion Iliescu, elogii la adresa unei instituții a statului: De 34 de ani este unul dintre pilonii democrației

Publicat: 07 mai 2024, 15:57, de Cezar Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Ion Iliescu, elogii la adresa unei instituții a statului: De 34 de ani este unul dintre pilonii democrației
Ion Iliescu, elogii la adresa unei instituții a statului

Ion Iliescu a transmis, marți, un mesaj pe blogul său personal cu ocazia zilei Serviciului de Protecție și Pază, la împlinirea a 34 de ani de la înființare.

Fostul președinte al României a dorit să le muțumească angajaților instituției, atât foști cât și actuali, pentru contribuția lor la consolidarea democrației românești.

Ion Iliescu, mesaj cu ocazia zilei SPP

”Prin Decretul-Lege nr.204 din 7 mai 1990 se înființa Unitatea Specială de Pază și Protocol, structură în componența Brigăzii 30 Gardă, în subordinea Ministerului Apărării Naționale. Apărea o nouă bornă în construcția instituțională a României, după Revoluția din Decembrie 1989, precursorul Serviciului de Protecție și Pază, care va beneficia ulterior, în 1991, de o lege proprie. Așadar, de 34 de ani, unul dintre pilonii democrației românești asigură normalitatea societății civile”, scrie pe blogul personal Ion Iliescu.

Citește și: Ion Iliescu, audiat la domiciliu de procurori, la cererea sa, în dosarul Mineriadei

El a adăugat că Serviciul de Protecție și Pază are„ un rol fundamental în a garanta siguranța națională a democrației și îndeplinește această sarcină printr-o morfologie instituțională occidentală și europeană”.

”Aniversarea SPP presupune celebrarea unei tradiții în educația și performanța militară, dar și a unui spirit modern al României, care nu e cu nimic mai prejos decât al altor state din U.E. în privința standardelor sistemelor de apărare. Reamintesc, cu această ocazie, că ordinea civilă și pacea sunt rezultatul unui efort corelat al misiunilor interne și externe ale SPP, alături de alte instituții de o demnitate egală, în spatele cărora stau profesioniști dedicați, oameni care dincolo de sacrificii personale, impuse de excelența carierei în acest domeniu, lucrează pentru echilibrul nostru social și civil. Le mulțumesc angajaților SPP, foști și actuali, pentru contribuția la construcția democrației românești. Sper ca această relație instituțională de încredere dintre SPP și România să adauge mulți ani de aici înainte celor 34 pe care îi sărbătorim azi. La mulți ani, SPP”, încheie Iliescu.