Propunere spectaculoasă: Ion Țiriac, gata să investească 30 mil. euro într-un proiect dezvoltat cu Guvernul României

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, omul de afaceri Ion Țiriac a menționat că este dispus să plătească 30 de milioane de euro pentru a dezvolta un proiect ambițios în România. Condiția este ca Guvernul să investească o sumă similară.

Deranjat de faptul că Bucureștiul nu are o sală polivalentă pentru expoziții și competiții sportive, fostul jucător de tenis Ion Țiriac, actual om de afaceri și membru al clubului select de milionari în euro ai României, a declarat jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor că este gata să investească 30 de milioane de euro într-un astfel de proiect. Totuși, el pune și două condiții: Guvernul să vină cu o sumă similară în proiect, iar clădirea să fie realizată după planurile sale.

„Spune-i dumneata Guvernului că mâine dimineață eu pun 30 de milioane de euro pe masă și cinci hectare atât pentru un stadion Dinamo modernizat, cât și pentru o sală modernizată. Să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult! Cu 60 de milioane, fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu! (…) Nu există o capitală europeană care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine să vorbești, că n-ai cu cine vorbi!”, a menționat Ion Țiriac.

Propunerea lui Ion Țiriac vine după ce Gabriela Firea a promis și ea o sală polivalentă

Actualul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a promis încă din primăvara lui 2019 realizarea unei săli polivalente în București, însă proiectul a rămas doar la nivel de declarație.

În martie anul trecut, la propunerea Gabrielei Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiții „Sală Multifuncțională – Complex Sportiv Lia Manoliu”.

Gabriela Firea explica pe atunci că indicatorii tehnico-economici sunt rezultați din studiul de fezabilitate întocmit de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă SA. „Realizarea unei săli polivalente reprezintă un proiect deosebit de important, așteptat de toți bucureștenii și nu numai. Este vorba despre o Sală Polivalentă de mare capacitate, circa 20.000 de locuri, care să găzduiască jocuri sportive de cel mai înalt nivel, precum și concerte sau alte evenimente culturale. Odată finalizat, acest obiectiv de investiții va avea o contribuție majoră în creșterea atractivității turistice a Bucureștiului”, spunea în martie 2019 Gabriela Firea.

Din nefericire, la fel cum patinoarul Mihai Flamaropol din același complex sportiv a rămas la stadiul de schelet, lucrările fiind complet abandonate, și ideea sălii polivalente a fost doar o intenție nematerializată despre care edilul nu mai pomenește nimic.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Umorul ne poate uni ? Pare ciudat să încerci să-l pictezi pe Ion Țiriac ca un om fără umor . La urma urmei, el a jucat și a produs dar și a câștigat .
    Ion Țiriac este gata să investească 30 de milioane de euro într-un astfel de proiect. Totuși, El pune și două condiții: Guvernul să vină cu o sumă similară în proiect, iar clădirea să fie realizată după planurile sale. A treia condiție ne lipsește din acest „Bomm bomm Capitalist ” Cine va incasa pe viitor întregul PROFIT ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...