Israelul decimează Hamas în timpul „negocierilor pentru pace”: un ministru din Gaza, ucis într-un atac aerian

Publicat: 07 iul. 2024, 21:26, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Israelul decimează Hamas în timpul

Un atac aerian israelian desfășurat duminică în orașul Gaza a dus la uciderea ministrului adjunct al muncii numit de Hamas în enclava palestiniană, Ehab al-Ghussein, alături de alte trei persoane, informează grupurile de comunicare ale Hamas.

Potrivit Serviciului Civil de Urgență, Ehab al-Ghussein era un înalt oficial Hamas, iar moartea sa reprezintă o lovitură semnificativă pentru organizația islamistă.

Atacul a avut loc în contextul în care șeful serviciilor israeliene de informații s-a întors vineri în țară după discuții la Doha privind eliberarea prizonierilor și încetarea focului în Gaza. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că o echipă va pleca săptămâna viitoare pentru a continua negocierile.

Conflictul dintre Israel și Hamas amenință să capete o dimensiune regională, pe fondul intensificării schimburilor de focuri zilnice dintre armata israeliană și Hezbollah la frontiera de nord a Israelului cu Libanul.

Actuala confruntare între Israel și Hamas a izbucnit după atacul terorist de amploare fără precedent din 7 octombrie anul trecut, când comandouri ale militanților palestinieni au ucis cel puțin 1.189 de persoane în sudul Israelului și au luat circa 250 de ostatici, duși ulterior în Fâșia Gaza. Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente și o operațiune terestră împotriva pozițiilor Hamas din Fâșia Gaza.

Potrivit autorităților Hamas, acțiunile militare israeliene s-au soldat până joi la prânz cu 38.011 morți și 87.445 de răniți în rândul palestinienilor, dintre care cel puțin 58 au murit începând de miercuri.