ISU, avertisment pentru noaptea de Revelion: Artificiile nu sunt sigure, pot duce la răni grave

Ca în fiecare an, noaptea de Revelion este marcată de un spectacol de artificii și petarde. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) trage un semnal de alarmă și atrage atenția părinților să nu-i lase pe copii să se joace cu astfel de obiecte pirotehnice.

Specialiștii spun că o singură categorie de artificii este permisă de lege, și aceea pentru persoanele care au peste 16 ani: articole pirotehnice cu un grad scăzut de pericol și cu un nivel neglijabil al zgomotului.

„Vorbim de steluțe vulcani, jertbe, trebuie să urmărim pe articol să fie inscripționat în limba română. E obligatoriu să fie inscripționat F1. Doar acestea sunt în scop de divertisment”, a spus Adrian Aldea, Direcția Arme, explozibil și substanțe periculoase, conform Digi24.

Poliția deja a confiscat cantități semnificative de petarde și artificii. În ultima lună, polițiștii au făcut zeci de percheziții la cei care dețineau și comercializau în mod ilegal petarde și artificii și au confiscat o cantitate record de „bombe”. 85 de tone de articole pirotehnice ar fi ajuns la populație.

De obicei produsele sunt fabricate în China și vin pe diferite rute, Bulgaria, Polonia. Nu sunt produse sigure, nu au traducere în limba română pentru modul de folosire și pot duce la răni grave.

O amendă pentru utilizarea artficiilor în mod greșit este cuprinsă între 5.000 și 7.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...