Italia a intrat de urgență în carantină în timpul Paștelui catolic

Italia a intrat în carantină timp de trei zile pentru a preveni o eventuală creștere a cazurilor de infectări cu noul coronavirus.

Toate regiunile din țară se află acum în „zona roșie”, întrucât Italia se luptă acum cu un al treilea val de Covid-19, cu aproximativ 20.000 de noi cazuri de infectări pe zi, transmite BBC.com.

Circulația fără un motiv întemeiat este interzisă, însă locuitorilor catolici li se permite să se bucure fiecare de masa de Paște, acasă, cu încă alte două persoane.

Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc va transmite mesajul de Paște în piața Sf. Petru, fără public. După sărbătoare, diferite regiuni vor rămâne în restricțiile „zonei portocalii” sau „zonei roșii” până la sfârșitul lunii.

În Italia, peste 110.328 de persoane au murit din cauza Covid-19 și alte 3.6 milioane de infecții au fost confirmate. Guvernul italian a anunțat că va pune la dispoziție 70.000 de ofițeri de poliție în plus pentru a se asigura că sunt respectate restricțiile în carantină.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...