Italia interzice folosirea făinei din insecte în aluatul de pizza și în paste

Guvernul din Italia interzice folosirea făinei din insecte în aluatul de pizza și în paste.Cu toate acestea, făina va expusă separat pe rafturile supermarketurilor.

„În mod fundamental, aceste făinuri nu pot fi asociate cu alimentele produse în Italia”, a declarat ministrul agriculturii Francesco Lollobrigida.

Anunțul a fost făcut de Orazio Schillaci, ministrul sănătății, care a declarat că legislația va interzice utilizarea făinii de insecte în produsele „tipice” italiene, precum pizza și paste.

„Cine vrea să mănânce aceste produse o poate face, dar cei care nu vor, și îmi imaginez că vor fi majoritatea italienilor, vor putea alege”, a declarat Lollobrigida, informează The Times.

Decizia guvernului italian vine în contextul în care italienii vor să propună includerea bucătăriei italiene pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...