Jaf pe bani publici. CSM București, agenția imobiliară a Primăriei Capitalei

Clubul Sportiv Municipal (CSM) București condus dezastruos de Gabriela Szabo, prietena Gabrielei Firea-Pandele, finanțat anual cu circa 15 milioane euro din banii bucureștenilor, a devenit un sac fără fund de unde se toacă bani fără ca cineva să dea socoteală.

Clubul a devenit o Mecca pentru sportivi și antrenori străini, ca urmare a remuneraţiilor de nabab, pe care aceștia le primesc.

 280.000 de euro – chirii în 2019

Una dintre metodele de tocat banii bucureștenilor patentată de toți cei care au condus CSM București în ultimii 7-8 ani a fost închirierea de apartamente modeste la tarife de penthouse. 

Într-un răspuns către PUTEREA, Gabriela Szabo a precizat în 2019 că „antrenorii și sportivii care au dreptul la cazare beneficiază de locuințe (1-3 camere) în București, pe perioada în care au contract de activitate sportivă cu CSM Bucureşti”, iar „suma medie lunară a fost de 250.000 lei”.

Dar, recent, CSM București a comunicat către PUTEREA că sumele sunt „cheltuite pentru plata chiriei și a utilităților tuturor sportivilor și a antrenorilor de la CSM București (compartiment handbal – masculin, feminin, tineret, compartiment rugby, compartiment volei”.

Astfel, în 2019, clubul condus de Gabriela Szabo a plătit chirii în sumă totală de 1.329.208,18 lei, ceea ce înseamnă circa 280.000 de euro, adică undeva în jur de 23.500 de euro pe lună. Dacă luăm în calcul o chirie medie de 300 de euro de apartament rezultă că s-au închiriat vreo 78 de locuințe pentru sportivi și antrenori.

Însă, dacă chiria medie este de 400 de euro pentru fiecare locuință închiriată de CSM București rezultă că s-au închiriat, în 2019, vreo 58 de apartamente.

În 2020, chirii de doar 266.000 de euro

Anul trecut, CSM București a „topit” pentru chiriile sportivilor și antrenorilor ceva mai puțin, adică doar 1.278.143,11 de lei, ceea ce a reprezentat vreo 266.000 de euro.

Astfel, reiese că s-au „tocat” pentru chirii circa  22.000 de euro pe lună. Asta înseamnă, la o chirie medie de 300  de euro pe lună 73 de apartamente pentru sportivi. Dar dacă chiria medie a fost de 400 de euro de locuință reiese că s-au închiriat 55 de apartamente.

Practic, CSM București a închiriat locuințe de serviciu pentru sportivii și antrenorii de la cele trei secții cam cât jumătate din numărul apartamentelor anunțate de Firea pentru personalul medical din București.

Oare cine sunt sportivii și antrenorii care locuiesc în aceste locuințe a căror chirie e decontată din banii bucureștenilor și de la cine au fost închiriate? 

4 COMENTARII

  1. Gunoi politic si al lor hoție, oricum am privim spre ANAF si Justiția sunt cele doua instituții care doarme frumos in hainele statului pe un salariul bine meritat.
    In Romania este ceva normal sa ai asemenea personalități cu asemenea pierderi.
    Prostul din popor plătește disciplinat aceasta paguba, nota de plata este deja plasata in buzunarul săracului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...