Japonia îngheață activele a 398 de ruşi, printre care fiicele lui Putin

Japonia a impus marţi noi sancţiuni Rusiei, îngheţând activele a 398 de cetăţeni ruşi, printre care fiicele preşedintelui Vladimir Putin şi soţia ministrului de externe Serghei Lavrov, transmite dpa.

Măsurile au fost aprobate de guvernul de la Tokyo, aşa cum anunţase de vineri premierul Fumio Kishida. El a mai declarat cu aceeaşi ocazie că Japonia îşi va reduce importurile de cărbune din Rusia şi are în vedere sistarea lor în viitor.

Pentru a stabili ce sancţiuni vor mai fi adoptate împotriva Moscovei, Japonia s-a consultat cu partenerii din G7 – Canada, Franţa, Germania, Italia, Regatul Unit şi SUA – a afirmat prim-ministrul.

Menţionând atrocităţile comise de forţele ruse în Ucraina, Kishida le-a numit pentru prima dată „crime de război”.

Marea Britanie le-a sancţionat deja vineri pe fiicele preşedintelui rus Vladimir Putin şi pe fiica ministrului de Externe Serghei Lavrov. Autoritățile de la Londra spun că, astfel, vor să atace astfel „stilul de viaţă luxos al cercului apropiat Kremlinului”.

Unii dintre analiștii britanici au comentat și au întrebat de ce autoritățile britanice nu au făcut acest lucru mai demult și s-au complăcut, dar cel mai probabil asemenea întrebări vor rămâne fără răspuns.

Fiicele președintelui Rusiei, Vladimir Putin, vor avea de acum înainte interdicţie de intrare în Marea Britanie, unde orice eventuale active le vor fi îngheţate. Aceleaşi măsuri au fost luate şi împotriva fiicei vitrege a lui Lavrov, Polina Kovaleva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...