Joburi cu dedicație la Palatul Victoria pentru UDMR și pensionarul Laszlo Borbely

De vreo patru ani de zile, fostul ministru UDMR al Mediului din era Boc aflat în vizorul DNA pentru mită, Laszlo Borbely, 67 de ani, taie frunză la câini în Palatul Victoria, iar săptămâna aceasta a primit și un bonus din partea premierului Florin Cîțu.  

Bonusul dinaintea moțiunii

Prin Hotărârea de Guvern nr. 313 din 11 mai 2017 dată de premierul PSD de la aceea vreme Sorin Grindeanu s-a creat la Palatul Victoria o sinecură denumită pompos Departamentul pentru dezvoltare durabilă în fruntea căreia a fost pus fostul ministru UDMR al Mediului Laszlo Borbely.

Acest așa zis departament care avea doar șase posturi era de fapt structură fără personalitate juridică care a funcționat în subordinea prim-ministrului, finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Timp de mai bine de patru ani de zile, Laszlo Borbely zice că s-a ocupat de strategie de dezvoltare durabilă a României, dar cum s-a ocupat se vede cel mai clar în PNRR-ul trimis la Bruxelles.

Adică, din an în Paște, Borbely mai dădea câte un comunicat sau vreo declarație că deh s-au perindat la Palatul Victoria cinci premieri de la numirea sa și niciunul nu l-a evaluat sau a evaluat activitatea sa..

În rest, trai pe vătrai pentru Borbely mai ales că cele două amazoane favorite ale sale era pe baricadele așa zisului său departament. Numai că, la începutul acestei săptămâni, cu o zi înainte de moțiune, fostul ministru al Mediului aflat în vizorul DNA pentru mită a primit un bonus neașteptat din partea premierului Florin Cîțu.

Prin Hotărâre de Guvern nr. 1056 din 2 octombrie 2021, „Numărul maxim de posturi ale Departamentului este de 20 de posturi”. Așadar, Borbely a primit de la Cîțu 14 posturi la Departamentul pentru dezvoltare durabilă, adică unde acesta își poate angaja pe cine vrea că tot nu are cine să-l controleze mai ales acum când premierul Florin Cîțu a fost demis de Parlament.

Laszlo Borbely, mai bine remunerat decâ Cîțu și Iohannis

Dar, pe lângă jobul de Guvern remunerat lunar cu 9.734 de lei, Laszlo Borbely a fost impus, tot din 2017, și membru în Consiliul de Administrație de la SC Radiocomunicații SA de unde mai încasează lunar încă 1.500 de lei.

Însă, pe lângă cele două joburi, Borbely mai beneficiază de o pensie de 6.080 de lei și de încă 10.951 de lei pe lună ca fost parlamentar.

Practic, la ora actuală, lunar, în conturile pensionarului Laszlo Borbely intră 28.279 de lei, adică mult mai mult decât orice ministru al Guvernului dar și decât premierul Florin Cîțu și președintele României Klaus Iohannis. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole