Jocuri pentru o memorie mai bună. Ce să ne jucăm pentru a ne îmbunătății capacitatea de memorare

Publicat: 17 mart. 2021, 10:00, de Irina Maria Mari, în LIFESTYLE , ? cititori
Jocuri pentru o memorie mai bună. Ce să ne jucăm pentru a ne îmbunătății capacitatea de memorare

Pentru cei care își doresc o îmbunătățire a memoriei există o serie de jocuri pentru memorie care pot duce la creșterea productivității și dezvoltarea abilităților de a lua decizii.

Este important de știut, însă, că îmbunătățirea memoriei necesită timp și exerciții regulate.

În acest articol, prezentăm o serie de jocuri pentru o memorie mai bună și alte sfaturi pentru îmbunătățirea funcției creierului.

Ce sunt jocurile de memorie?

Jocurile de memorie sunt o metodă distractivă de a vă îmbunătăți memoria. La fel ca în cazul mușchilor, creierul are nevoie de exerciții regulate pentru a rămâne sănătos și în formă. Jocurile de memorie ajută materia cenușie din creierul nostru – partea care are impact asupra memoriei – să crească. Studiile au arătat că 15 minute de antrenament cerebral zilnic, pot îmbunătăți memoria, scrie Business Insider.

Avantajele îmbunătățirii memoriei la locul de muncă

Citește și: Cum se tratează dependența de alcool

Îmbunătățirea memoriei poate avea un impact mare asupra activității la locul de muncă. Principalele beneficii sunt:

  • Performanță mai bună, deoarece aveți capacitatea de a asimila și reține mai bine informații noi
  • Productivitate mai mare, deoarece o memorie mai bună vă permite să lucrați cu mai multe informații în același timp
  • Mai puțin stres, deoarece vă veți aminti mai bine informațiile atunci când aveți nevoie de ele
  • Capacitate mai mare de organizare
  • Mai multă luciditate ăn luarea deciziilor deoarece aveți mai multe informații la care să vă raportați

Cele mai bune jocuri pentru o memorie mai bună:

  • Cuvinte încrucișate
  • Cub Rubik
  • Şah
  • Puzzle-uri
  • Rebus
  • Sudoku
  • Jocuri care necesită multi-tasking

Jocyl de Scrabble

Cuvinte încrucișate sunt unul dintre cele mai clasice jocuri de antrenament a creierului. Aceste jocuri vă pot ajuta să vă testați abilitățile de vocabular și să folosiți cunoștințe din istorie, știință și cultură. Puteți juca cuvinte încrucișate online, prin aplicații de jocuri sau cumpărați jocul din magazin și să vă bucurați de el alături de familie.

Cuvintele încrucișate sunt adesea folosite ca exerciții cognitive pentru a întârzia apariția demenței.

Şah

Jocul de șah a fost conceput pentru a fi un joc mental și care să le provoace intelectul celor care îl joacă.

De asemenea, odată cu exercițiul, jucătorii devin tot mai buni și își dezvoltă capacitatea de a analiza tabla și mișcările pieselor.

În cadrul jocului de șah va trebui să anticipați mișcările adversarului și să vă asigurați că fiecare mișcare funcționează într-un mod care să vă ajute să vă atingeți obiectivul final. Această acțiune vă antrenează memoria pe termen lung.

Puzzle-uri

Puzzle-urile sunt jocuri eficiente de antrenament a creierului, deoarece vă solicită să lucrați simultan cu părțile stângi și drepte ale creierului. De asemenea, ele întăresc conexiunile dintre celulele creierului, ceea ce îmbunătățește viteza mentală și îmbunătățește memoria pe termen scurt. Puzzle-urile întăresc și capacitatea de relaționare între spațiu și vizual, deoarece trebuie să te uiți la piesele individuale și să identifici unde se încadrează în imaginea de ansamblu.

Citește și: Cât de des se face testul Papanicolau, în funcție de vârsta pe care o ai

Sudoku

Sudoku vă poate ajuta să vă îmbunătățiți recuperarea memoriei și să vă stimulați alte părți ale creierului. Pentru a finaliza cu succes acest joc, trebuie să memorați o serie de numere în timp ce le așezați mental într-unul din cele nouă spații de pe grilă.

Jocul se bazează foarte mult pe memoria de lucru și apoi folosește gândirea logică pentru a afla următorul gol.

Deoarece Sudoku le cere jucătorilor să gândească strategic și să folosească gândirea creativă pentru a rezolva probleme, poate contribui atât la creșterea concentrării, cât și a abilităților de rezolvare a problemelor. Jucătorii învață cum să ia decizii și să acționeze fără a ezita.

Cubul Rubik

Jocul cu un cub Rubik este o modalitate de a vă menține creierul activ într-un mod productiv. Vă va îmbunătăți capacitatea de concentrare, vă va permite să vă procesați propriile gânduri mai repede și vă va îmbunătăți coordonarea mână-ochi, în același timp ajută să vă îmbunătățiți memoria pe termen scurt.

Jocuri care necesită multi-tasking

Luați în considerare alegerea jocurilor care necesită multitasking. Acest lucru vă poate ajuta să vă îmbunătățiți memoria de lucru și să vă amintiți informațiile necesare atunci când aveți de rezolvat o problemă. Făcând acest lucru, markerii neuronali vor fi antrenați pentru a face creierul capabil să facă față distragerilor și interferențelor în timpul recuperării informațiilor.

Jocurile video sunt de fapt excelente pentru creșterea puterii creierului prin îmbunătățirea abilităților de multitasking.