Joe Biden, sănătatea la control! Este suspect de „memorie slabă”

Publicat: 29 feb. 2024, 07:15, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Joe Biden, sănătatea la control! Este suspect de „memorie slabă”

update

În urma examenului medical anual, medicul președintelui Joe Biden a declarat că acesta este ”apt pentru serviciu” și face exerciții fizice cel puțin cinci zile pe săptămână. Medicul a mai precizat că, anul trecut, președintele Biden a făcut un tratament de canal dentar și este tratat de apnee în somn. Medicul Kevin O’Connor subliniază că președintele Biden are ”neuropatie periferică” la ambele picioare și ia medicamente pentru reflux esofagian, alergii și artrită spinală.

El continuă să fie apt pentru serviciu și își execută pe deplin toate responsabilitățile fără nicio scutire sau adaptare”, mai spune Kevin O’Connor, medicul personal al președintelui SUA.

știrea inițială

Joe Biden, cel mai în vârstă președinte în exercițiu din istoria SUA, a făcut, miercuri, vizita medicală de rutină, într-un moment când capacitatea sa de a guverna suscită îndoieli, exploatate de opoziția republicană, transmite AFP.

De dimineața, a fost două oră și jumătate la Spitalul Walter Reed, la marginea Washingtonului, pentru vizita medicală anuală, ultima înainte de alegerile din noiembrie la care participă democratul în vârstă de 81 de ani.

Rezultatele examenelor medicale vor fi publicate în scurt timp, a anunțat Casa Albă.

În februarie anul trecut, medicul său, Kevin O’Connor, a concluzionat că Joe Biden era la momentul respectiv ”într-o stare bună de sănătate”, ”viguros” și ”apt” să-și îndeplinească funcțiile. Atunci, lui Joe Biden i-a fost extripată o ”mica” leziune  malingnă de piele.

Democratul Biden se prezintă pentru al doilea mandat, la finalul căruia va avea vârsta de 86 de ani.

”Nu am probleme de memorie”

În ultima perioadă, președintelui Biden a fost surprins fie împiedicându-se pe scări, fie rostind unele replici confuze în timpul unor discursuri, ceea ce a dus la întrebarea dacă are capaciatea de a duce la final al doilea mandat.

La începutul lunii februarie, un procuror special a avut misiunea de a investiga afacerea legată de documentele clasificate pe care președinte le-ar fi avut în posesie. Dar procurorul a renunțat la urmărire explicând, printre altele, că un juriu nu ar sancționa un ”bătrân cu memoria slabă” .

Evident, cei din ”tabăra” președintelui Biden au denunțat comentariile ”gratuite” și ”nepotrivite”. Însuși președintele s-a adresat presei spunând ferm: ”Sunt bătrân și știu ce fac… Nu am probleme de memorie”.