Johan van Zyl, fostul șef al Toyota Europe, a murit la 63 de ani

Publicat: 02 aug. 2021, 14:00, de Răzvan Zamfir, în Auto
Johan van Zyl, fostul șef al Toyota Europe, a murit la 63 de ani

Johan van Zyl, un senior executiv Toyota de multă vreme, care a renunțat la conducerea diviziei europene a firmei la începutul acestui an, a murit la vârsta de 63 de ani.

Sud-africanul lucrase pentru Toyota din 1993 și a fost numit președinte și CEO al Toyota Motor Europe în 2015. S-a retras din acest rol la începutul acestui an și s-a mutat înapoi în Africa de Sud.

Van Zyl a murit vineri, 30 iulie, din cauza unei boli. În perioada în care a fost la conducerea brațului european Toyota, Zyl a condus revigorarea majoră a companiei în regiune, inclusiv revenirea Corolla pe piață, extinderea gamei sale de SUV-uri și adăugarea de mașini sport populare, cum ar fi GR Supra și GR Yaris.

După finalizarea unui doctorat în economie de afaceri, van Zyl s-a alăturat Toyota în 1993, inițial ca șef de vânzări al companiei sud-africane. El a devenit directorul general al Toyota din Africa de Sud în 1997, înainte de a fi promovat președinte și CEO al diviziei în 2003.

În cele din urmă, Van Zyl a primit responsabilitatea pentru interesele Toyota în întreaga Africa, înainte de a prelua divizia europeană în 2015. El a devenit director general al Toyota Motor Corporation în 2017.