Johnson & Johnson a oprit temporar fabricarea vaccinului anti-COVID

Johnson & Johnson a închis în secret singura fabrică care producea loturi utilizabile din vaccinul său pentru COVID-19, la sfârșitul anului trecut, a transmis New York Times.

Este vorba despre o oprire temporară la fabrica din orașul olandez Leiden, urmând să ca producția să fie reluată în câteva luni.

În schimb, fabrica a produs un vaccin experimental, dar potențial mai profitabil, care oferă protecție împotriva unui alt virus.

Compania a reacționat la articolul din NYT, precizând că mai are în depozite milioane de doze de vaccin pentru Covid, pe care continuă să le distribuie. „Continuăm să ne îndeplinim obligațiile contractuale”, a transmis J&J.

NYT scrie că oprirea producției la Leiden ar putea reduce capacitatea de aprovizionare cu vaccinul J&J cu câteva sute de milioane de doze, conform Reuters.

Luna trecută, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) pentru vaccinul său Covid-19 în 2022, ceea ce reprezintă un salt de 46%.

Compania a raportat vânzări de 2,39 miliarde de dolari pentru vaccin în 2021, ratându-şi propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari, într-un an marcat de poticneli în producţie, îngrijorări legate de siguranţă şi o cerere inegală pentru un vaccin promovat cândva ca un instrument promiţător pentru inocularea populaţiilor din zone greu accesibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...