Johnson & Johnson a oprit temporar fabricarea vaccinului anti-COVID

Johnson & Johnson a închis în secret singura fabrică care producea loturi utilizabile din vaccinul său pentru COVID-19, la sfârșitul anului trecut, a transmis New York Times.

Este vorba despre o oprire temporară la fabrica din orașul olandez Leiden, urmând să ca producția să fie reluată în câteva luni.

În schimb, fabrica a produs un vaccin experimental, dar potențial mai profitabil, care oferă protecție împotriva unui alt virus.

Compania a reacționat la articolul din NYT, precizând că mai are în depozite milioane de doze de vaccin pentru Covid, pe care continuă să le distribuie. „Continuăm să ne îndeplinim obligațiile contractuale”, a transmis J&J.

NYT scrie că oprirea producției la Leiden ar putea reduce capacitatea de aprovizionare cu vaccinul J&J cu câteva sute de milioane de doze, conform Reuters.

Luna trecută, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) pentru vaccinul său Covid-19 în 2022, ceea ce reprezintă un salt de 46%.

Compania a raportat vânzări de 2,39 miliarde de dolari pentru vaccin în 2021, ratându-şi propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari, într-un an marcat de poticneli în producţie, îngrijorări legate de siguranţă şi o cerere inegală pentru un vaccin promovat cândva ca un instrument promiţător pentru inocularea populaţiilor din zone greu accesibile.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole