„Jos Maia Sandu! Jos Guvernul!”: Proteste în Republica Moldova (VIDEO)

Mii de oameni au manifestat duminică la Chișinău, pentru a cere demisia Guvernului prooccidental al ţării. Totul pe fondul furiei crescânde faţă de creşterea preţurilor la gaze naturale şi a inflaţiei, potrivit Reuters.

Republica Moldova s-a confruntat cu o creștere a tensiunilor politice în ultimele luni, pe măsură ce prețurile gazelor au crescut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Un reporter Reuters a văzut mii de oameni protestând în fața reședinței oficiale a președintelui moldovean, din centrul Chișinăului, scandând sloganuri printre care „Jos Maia Sandu!” și „Jos Guvernul!„.

Maia Sandu a condamnat în repetate rânduri acțiunile Moscovei în Ucraina și face eforturi pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE). Criticii ei susțin că ar fi trebuit să negocieze un acord mai bun în privința gazelor, cu Rusia, principalul furnizor al Moldovei.

Tabără de protest

Vineri, autoritatea de reglementare a gazelor din Moldova a majorat prețurile cu 27% pentru gospodării.

Aproximativ 10 corturi au fost montate de protestatari în afara reședinței, până după-amiaza, în urma unei tentative, săptămâna trecută, de a înființa o tabără de protest în fața Parlamentului Republicii Moldova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...