Judecătorii au decis: bunuri confiscate și conturi blocate pentru cei 4 medici șpăgari de la Marius Nasta

Judecătorii au luat hotărârea de a confisca averile și a pune poprire pe conturile celor patru medici șpăgari de la Institutul Marius Nasta.

La datele de 20.09.2023 și 21.09.2023, în cele două cauze penale în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea de infracțiuni de corupție de către medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu constând în efectuarea controalelor pre și postoperatorii și realizarea intervențiilor chirurgicale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar cu privire la un număr de 6 inculpați, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită.
Totodată, la data de 21.09.2023, cu privire la alți doi inculpați, medici în cadrul instituției menționate, cercetați pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, față de care s-a dispus anterior măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, cauza a fost înaintată Tribunalului București, cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Citește și: Controverse în cazul medicilor reținuți pentru luare de mită la Spitalul Marius Nasta: Protejarea identității sub pretextul GDPR


Întrucât în urma efectuării investigațiilor financiare, au rezultat diferențe semnificative între veniturile licite și bunurile dobândite în ultimii 5 ani de către unii dintre medicii vizați de cercetări, în cauză au fost emise ordonanțe de instituire a măsurilor asigurătorii în vederea confiscării speciale și a confiscării extinse, asupra bunurilor deținute de cei 4 inculpați.
Astfel, în principal, cu privire la un inculpat s-a instituit măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurența sumelor de 2.355.913,96 lei, 74.943 euro, 21.300 dolari, 2.120 franci elveţieni și 100 lire sterline.
Față de al doilea inculpat s-a instituit măsura sechestrului asupra sumelor de 1.080 euro, 9.130 lei, 338 dolari și 1.150 de franci elveţieni, ridicate în urma efectuării percheziției domiciliare.

Citește și: Patru medici reținuți și alți patru sub control judiciar la Marius Nasta

 
 A fost dispusă, de asemenea, indisponibilizarea bunurilor mobile și imobile și poprirea cu privire la sumele aflate în conturile bancare până la concurenţa sumei de 850.292 lei.
Cu privire la al treilea inculpat s-a dispus măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile și poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurenţa sumei de 363.310,63 lei.
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Direcţia Generală Anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole