Județul care depășește rata de infectare din București

Într-un județ din România rata de infectare a ajuns la 3,26, depășind-o astfel pe cea din București. Miercuri a fost doborât recordul absolut al cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 4 848 de noi cazuri de infectări.

Cea mai mare rată de infectare a fost înregistrată în județul Alba, respectiv de 3,26 la mia de locuitori. Indice era cu o zi în urmă de 3,06.

În București rata de infectare a ajuns la 3,25, de la 3,23 cât indica cu o zi în urmă.

Conform ultimelor date, alte două județe se apropie de scenariul roșu. În Harghita rata de infectare este de 2,78, în ușoară scădere față de ieri, iar în Cluj indicele a crescut de ieri, când era 2,52,  la 2,8.

Conform GCS, după București, cel mai mare număr de noi îmbolnăviri înregistrat în ultimele 24 de ore a fost raportat în Cluj, unde de ieri până azi au fost depistate 343 de noi infectări.  Orașul Cluj-Napoca este deja în scenariul roșu.

În București au fost depistate 650 de cazuri noi de îmbolnăviri.

Județele în care au mai fost înregistrate multe infectări cu COVID-19 sunt Mureș (234) Iași, cu 231 de cazuri, Dolj, cu 201 cazuri, Suceava (198) și Alba, cu 170 de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...