Județul în care mandatele pentru aproape 200 de aleși locali au încetat pentru că au ales să candideze la locale pe listele altor partide

Mandatele a 175 de aleși locali au încetat oficial prin semnătura prefectului pentru că au ales să candideze la alegerile locale din 27 septembrie a.c. pe listele altor partide.

Este vorba despe județul Bihor, unde prefectul Dumitru Țiplea a semnat ordinele privind încetarea mandatelor a 170 de consilieri şi cinci primari.

”Prefectul Dumitru Ţiplea a emis ordinele privind încetarea mandatelor pentru 175 de aleşi locali din judeţul Bihor care candidează la alegerile din 27 septembrie din partea altor formaţiuni politice decât cele de pe listele cărora au fost aleşi. Precizăm că, în conformitate cu Legea partidelor politice nr. 14/2003, înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior. În consecinţă, conform Codului administrativ, mandatul primarului încetează de drept în cazul pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales iniţial. Prevederile legale menţionate se aplică şi în cazul consilierilor locali, respectiv judeţeni, a căror calitate de consilieri încetează de drept înainte de expirarea la termen a mandatului, în cazul pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale”, a transmis, joi, Prefectura Bihor, printr-un comunicat de presă.

În total, în județul Bihor sunt aproximativ 1.350 de aleşi locali.

”Pentru a asigura continuitatea activităţii administraţiilor publice locale, în notificarea emisă ieri prefectul Dumitru Ţiplea a adus în vedere autorităţilor locale obligativitatea demarării procedurilor pentru validarea mandatelor de supleanţi care îndeplinesc condiţiile legale”, a mai transmis Prefectura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...